Цацаров: Не разследваме източване на КТБ

Цацаров: Не разследваме източване на КТБ | StandartNews.com

София. Няма разследване за източване на КТБ. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Главният прокурор бе категоричен, че разследването за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски ще бъде прекратено. Причината е, че прокуратурата не разполага с никакви доказателства срещу тримата обвиняеми.

Обвинител №1 допълни още, че има междинни резултати от проверката на НАП за авоарите на майката на депутата Ирена Кръстева и са били установени данъчни задължения, но отказа да даде подробности за размера им. Цацаров обясни, че в момента има образувно досъдебно производство и под отговорност е подведен подуправителя на БНБ.

"Не са разследвани хора от КТБ", отсече главният прокурор. Той добави, че има разпитвани свидетели от вече претърсваните фирми, но те не са служители на банката.

"Информацията, която е пусната в електронни медии е предназначена да налее гориво в огън, който явно не може да бъде разпален по друг начин", заяви Цацаров. "Никой от въпросната агенция не е говорител на прокуратурата, нито пък обратното", подчерта обвинител №1.

"Не омръзна ли на обществото всичкото това – размяна на заплахи за убийство, размяна на есемеси с неизвестен подател, но всеки предполага кой е. Извинявайте, но прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с тоя абсурден есемес-театър и в крайна сметка това е една сага, която, според мен, съвсем умишлено се поставя от героите в тази сага, пък и от някои други – да ги нарека информационни герои в центъра на общественото внимание. Това ли е най-важното?", попита риторично Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай