Томислав Дончев: Има подмяна на основните въпроси, които интересуват хората

Томислав Дончев: Има подмяна на основните въпроси, които интересуват хората | StandartNews.com

София. "В настоящата ситуация ние сме по-скоро в ролята на жертва на подслушванията. Лидерът на най-влиятелната политическа сила е подслушван в дома му. Това е сценарий не от най-мрачните години на прехода, а от най-мрачните години на комунизма", каза Томислав Дончев, водач на листата в Габрово и бивш министър от правителството на ГЕРБ, във "Факторът Кошлуков" по TV7.

"Скандалът със СРС-тата няма как да не се отрази върху обществото. Това е подмяна на основните въпроси, които интересуват хората. За съжаление, това не е случайна подмяна. В една предизборна борба трябва да има състезание между идеи, тези политики. Нека обаче попитам – ние водим ли дебат за добруването на държавата? Говорим кой, как, кого е подслушвал."  Той допълни, че до момента няма конкретни доказателства, че Цветан Цветанов е стоял зад подслушванията.

"Използването на СРС е много фин инструмент. Това е като бръснач – ако знаеш как да боравиш с него, ще си направиш малък разрез, ако не знаеш, ще си отрежеш пръста", образно обясни Дончев.

"Смущаваща е амнезията, която се наблюдава в някои политици. Основното е, че сме в предизборна ситуация. Всяка роля, всяко изказване са част от нечий сценарий. Имам органична непоносимост към задкулисните сценарии".

Дончев подчерта, че ако историята със СРС-тата не бъде разплетена докрай, това ще се отрази негативно върху бъдещето на страната. „Ако някой влага цялото си старание не да покаже какво може, а да омаскари противника си, какво ще спечели от това", попита той.

„Българското общество има наркотична зависимост към сензациите", допълни Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай