Четвъртък,

Терзиева: Оптимизирахме нашите системи

От: Администратор -
1637
Терзиева: Оптимизирахме нашите системи
A
A
A

София. "Като министър и експерт съм отчитала и отчитам факта, че винаги има място за подобрение...Затова направихме задълбочен преглед на състоянието на нашите системи за контрол и управление и ги оптимизирахме." Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева на форум за контрол върху обществените поръчки на проекти, съфинансирани от ЕС.

Обучението се провежда съвместно с одиторите на ГД "Регионална и градска политика" на ЕК. Тази дейност е една от стъпките залегнали в плана за действие на министерство на регионалното развитие, целящ ускоряване на възстановяването на временно спрените плащания приоритетни оси 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" и 3 "Устойчиво развитие на туризма" на Оперативна програма "Регионално развитие".

Пред участниците във форума Терзиева изрази увереност в успеха на предприетите мерки за създаването на условия за възстановяване на плащанията по програмата. Тя заяви, че е от първостепенно значение средствата по ОПРР да бъдат усвоявани в пълно съответствие с приложимото национално и европейско законодателство.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички