Тагарев предупреди за риск за нашата сигурност

Министърът на отбраната коментира и критиките на секретаря на президента по сигурността

Тагарев предупреди за риск за нашата сигурност | StandartNews.com

„Има предпоставки за инциденти. Знаете, че руски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона. Предприемат провокативни и силови действия спрямо търговски кораби на други страни. Всичко това носи рискове за нашата сигурност“, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Според него в момента Руската федерация не провежда учения.

„Няма такова учение на руския флот. Това е просто повод, чрез който Русия използва някаква международноправна рамка и чрез „провеждане на учение“ се опитва да блокира износа на украинско зърно. Това пречи и за реализиране на нашите икономически интереси“, посочи той.

Министърът на отбраната коментира и критиките на секретаря на президента по сигурността:

„Има много хора в България, които са загрижени за сигурността на Русия. Аз мисля, че ние равно трябва да бъдем загрижени преди всичко за нашата собствена сигурност, като отчасти гарантираме това като помагаме на Украйна да защити цивилни граждани от убийства и разрушаване на цивилната инфраструктура от Русия, която постоянно използва дронове, балистични ракети, крилати ракети и всичко, с което разполага, за да атакува и да убива цивилни. Мисля, че дори минимално да помогнем на Украйна – това си струва“, коментира министърът на отбраната след въпрос на bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай