Строят оградата по границата без поръчка по ЗОП

Строят оградата по границата без поръчка по ЗОП | StandartNews.com

София. Оградата по границата ще се строи без поръчка по ЗОП. Това решиха депутатите днес, които приеха промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП) на второ четене.

Преди това текстовете бяха гласувано на първо четене. 134 депутати бяха "за", 7 "против", а 5 се въздържаха, съобщи бТВ.

Промените в Закона за обществените поръчки са внесени от народните представители от управляващото мнозинство и засягат строителството на защитно съоръжение по българо-турската граница.

Изграждането на оградата да бъде направено по метода ин хаус, т.е. вътрешно възлагане, става ясно от приетите текстове. По този начин оградата ще бъде готова по-бързо, обясняват вносителите.

"Днес е един щастлив ден за България, поздравявам ви за големия успех", каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание след като депутатите приеха промените.

„Искам да благодаря за координираните действия и на останалите групи в правителството. Това показва, че когато има кауза българите могат да се обединят, този законопроект беше приет една седмица след моето питане", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай