Страхил Ангелов иска справедливост за концесиите по морето

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Страхил Ангелов иска справедливост за концесиите по морето | StandartNews.com

София. "Необходима е справедливост в определянето на концесионните такси и спазване на концесионните договори за Черноморското крайбрежие". Това каза депутатът от БСП Страхил Ангелов по време дискусията по промените Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, която се проведе в парламента.

Ангелов настоя депутатите да подкрепят законопроекта, който бе внесен от Димчо Михалевски на първо четене. От своя страна Лиляна Павлова от ГЕРБ обяви от парламентарната трибуна, че предлаганите промени са необмислени и некоректни. "Справедливата концесионна такса може да се плаща и сега, от лятото на миналата година до ден-днешен от вашето правителство няма нито една процедура нито за концесия, нито за наем на плажове", продължи Павлова, цитирана от БГНЕС.

Депутатите дискутираха и по промените, които бяха предложени от Снежина Маджарова от ГЕРБ. Те са свързани с императивните разпоредби, въвеждащи забрана за извършване на строителни дейности в периода от 15 май до 1 октомври, както и с ограничението за разполагане на преместваеми обекти в зона "А".

Промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха приети опт народните представители на първо четене. Законопроектът, внесен от депутата от ГЕРБ Снежина Маджарова и група народни представители, беше приет със 136 гласа „за", 9 „против", четирима се въздържаха, съобщава "Фокус". Промените, предложени от Димчо Михалевски, също бяха приети – с 80 гласа „за", 30 – „против", 22 се въздържаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай