Стоилов: Поведението на Първанов е политически недопустимо

Стоилов: Поведението на Първанов е политически недопустимо | StandartNews.com

София. Такова действие е политически недопустимо и не е израз на политическа последователност и на почтено отношение. Така определи депутатът от БСП Янаки Стоилов политическото поведение на Георги Първанов.

„Това правителство беше формирано, за да изтласка ГЕРБ и определени лица и групи, да не се окаже, че някои толерирани при предишното управление сега разширяват своите позиции", обясни Стоилов пред бТВ. По думите му обаче хора, печелили обществени поръчки по време на миналия кабинет, пордължават да имат позиции и да ги разширяват.

„Съобразяваме се с факта, че сме партньори с ДПС, но факта, че техните избиратели са бедни хора, значи, че и те би трябвало да се съобразяват с тази политика", посочи Янаки Стоилов.

Според него социалистите трябва да се превърнат в преграда срещу национализма и популизма със социален ляв радикализъм. Той призова „да преодолеем плоската политика с прогресивна".

„АБВ е 4-ата партия, в която Ивайло Калфин се кани да участва. Хората, предприели подкрепа за АБВ, са загубили доверието на БСП и не могат да заемат ръководни длъжности", допълни Стоилов, но с уговорката, че ако преустановят тази подкрепа, ситуацията търпи промяна. Въпреки това, социалистът предрече, че АБВ ще се превърне в партия и така Столетницата ще има основание да изключи онези свои членове, които подкрепят проекта на Георги Първанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай