Стоилов: ГЕРБ продължават да скандализират институциите

Стоилов: ГЕРБ продължават да скандализират институциите | StandartNews.com

София. "За съжаление ГЕРБ продължават да скандализират институциите, както по време на тяхното управление." Това заяви в ефира на ТВ 7 депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов. Той коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание Михаил Миков от страна на парламентарната група на ГЕРБ.

Стоилов уточни, че по-важно е какво ще се случи след искането за оставка. В такава ситуация България може да изпусне решаването на големи задачи и не може да защити националните интереси, категоричен бе той. Такива са част от големите енергийни проекти, бежанския проблем в страната, както и националната позиция по отношение на Сирийската криза.

„С поведението си част от депутатите започват да развращават и журналистите", каза още Янаки Стоилов. Той обясни, че се чувства неудобно от това, което се случва в Народното събрание в последните дни.

Народният представител очаква депутатите от ГЕРБ да се регистрират за днешното редовно заседанието на НС. „Призовавам да се разбере, че парламентът не са просто процедури и парламентарни трикове. Институцията парламент е за формиране на позиции и взимане на решения", допълни коментара си Стоилов за регистрацията на народните представители от ГЕРБ.

Откриването на вчерашното пленарно заседание без предварителната електронна регистрация даде повод на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да заплаши, че партията му ще сезира Конституционния съд заради нарушения на парламентарния правилник, напомни Стоилов.

„Ако се направи паралелно електронна регистрация и преброяване, най-вероятно ще се окаже, че виртуалния резултат няма да отразява действителния брой на депутатите в зала", уточни той. Конституционният съд ще реши дали е допустимо това искане, но според мен то е неоснователно. Това е някакъв удар в празното пространство, заключи депутатът.

Правителството трябва да работи и предсрочните избори не са решение за тежкото състояние на страната в момента, категоричен бе Янаки Стоилов. В този момент БСП едва ли би постигнала абсолютно мнозинство и най-вероятно отново ще има сложна конфигурация на парламента, прогнозира народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай