Станишев: Коалиция на ГЕРБ, голяма коалиция, или нови избори

Станишев: Коалиция на ГЕРБ, голяма коалиция, или нови избори | StandartNews.com

София. "Реално пред страната се очертават три перспективи. Или дясна коалиция начело с победителя – партията ГЕРБ, които постигнаха сериозен резултат, но получиха по-малко депутати от предишния парламент. Или голяма коалиция, или предсрочни избори", каза Сергей Станишев преди началото на пленума на партията, предаде Фокус.

"В тази нестабилна политическа ситуация БСП трябва да се мобилизира, да има план и за вътрешна реорганизация, и да работи на базата за ясни политики. В диалогът, който предстои с победителя на изборите, и с всички други партии, да имаме последователност в политиките", допълни Станишев.

Според Станишев резултата от изборите са тежка диагноза за състоянието на държавата, защото под 50% са гласувалите. Станишев заяви, че всички политици трябва да проявят смирение отговорност за държавата и хората. „И по време на кампанията усетих колко изморени и отчаяни са голяма част от българите. Най-важното е да има усещане за перспектива", подчерта той.

Станишев посочи, че слабия резултат на БСП не е добра новина за България, защото страната ни има нужда от силна левица и от социална партия, която да защити интересите на обикновените хора, което са правили в предишните 15 месеца в голяма степен. „Сега ще чуем анализа на ръководството, но по-важното от самия анализ е какво правим оттук-нататък. Най-глупаво е да се самоизбием като партия", каза още Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай