Социалисти протестират под прозорците на Нинова, искат оставката й

Тя е загубила 16 избора, а е спечелила само 1 - президентския, твърдят членове на партията

Социалисти протестират под прозорците на Нинова, искат оставката й | StandartNews.com

Десетки социалисти се събраха на протест пред централата на БСП на Позитано 20, за да искат оставката на лидера Корнелия Нинова. Днес червената партия трябва да проведе заседание на пленума, където да обсъдят резултатите от вота на 11 юли, както и как да продължат преговорите на БСП с "Има такъв народ".

Социалистите държат плакати "Да спасим БСП", "Време е за конгрес", "Чуйте партията", "Нинова ликвидатор на БСП". А под прозорците на Нинова подвикваха "Оставка". Те се оплакаха, че Нинова е загубила 16 избора, а е спечелила само 1 - президентския.Отрекоха да са мъртви души и да са получавали по 50 лева, за да дойдат организирано пред централата на БСП.

Те искат спешен конгрес, на който устава да се промени и Нинова да бъде свалена. На влизане в Позитано 20 Кирил Добрев поясни, че вече въпросът е за оставането на БСП в политическия живот. Напомни, че БСП все още не са се произнесли дали подкрепят кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. Поясни, че БСП трябва да подкрепи кабинет на ИТН. Поясни, че в БСП досега е вървяла в разделение. "Ние вече не искаме оставката на Нинова, тя партията я остави", каза той. "Аз отдавна протестирам и днес е финалният ден", каза пред камерата ни Кирил Добрев.

"Не ми харесва управлението на БСП и Корнелия като лидер", каза кметът на Дряново. "Защо сега сядаме на преговори с партията на Слави Трифонов. Нали той беше най-черният по време на предизборната кампания", каза Мирослав Попов, съветник на земеделския министър. Сред протестиращите се оказа и Весела Лечева,както и структури от Търново, Перник, Видин и други. Лечева поясни, че няма да оставят партията в заложник на това ръководство и искат политическа отговорност за резултатите от вота. БСП днес била поставена в незавидната позиция да има само подкрепяща роля, пише Монитор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай