Смут в парламента, не е ясен шефът на НЕК

Смут в парламента, не е ясен шефът на НЕК | StandartNews.com

София. Неяснота и смут кой е шефът на Националната електрическа компания (НЕК) беляза второто заседание на 42-ото народно събрание, на което БСП пожела да бъдат изслушани ръководителите на дружествата и органите, управляващи българската енергетика.

В предложението на левицата е вписано името на Крум Анастасов. По думите на бившия енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев Анастасов е освободил поста преди месец и в момента шеф на НЕК е Иво Лефтеров.
„Крум Анастасов от месец не е изпълнителен директор на НЕК. Не знам кой е писал предложението, но най-малкото трябва да се коригира името с това на Иво Лефтеров, който е настоящият изпълнителен директор", каза от парламентарната трибуна Добрев.

В отговор зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП заяви: „Очевидно е, че няма как да следим динамиката на кадровите промени, които извършваше и ГЕРБ, и служебното правителство, където кадрите се сменят като кърпички. Нека бъде записано - изпълнителният директор на НЕК, който и да е той, да бъде поканен тук, за да разясни какво е състоянието в сектора".

Депутатите приеха да бъдат изслушани за проблемите в енергетиката служебният премиер Марин Райков, енергийния министър Асен Василев и шефовете на ДКЕВР и НЕК.
Междувременно ГЕРБ отказа участие при създаването на две комисии. Едната ще изработи нов правилник за работа на парламента, а другата ще бъде временна правна комисия, която ще работи по най-спешните законодателни промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай