Сменят шефа на архивите

Сменят шефа на архивите | StandartNews.com

София. Иван Комистки ще е новият шеф на Държавна агенция "Архиви". Решението се очаква да вземе в сряда кабинетът. Така от длъжността си отива сегашният директор Мартин Иванов, който беше назначен през март 2011 година.

Комитски е завършил Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и има втора специалност по философия. Професионалната си кариера е започнал като специалист в Централния държавен исторически архив при Главно управление на архивите към Министерския съвет. От 1988 г. до 2008 г. работи към архивите на МВР, През 2008-2009 г. оглавява същата дирекция, но в ДАНС.

Доц. д-р Мартин Иванов стана председател на Държавна агенция "Архиви" през март 2011 година. Той има докторат по история и вече 15 години се занимава със стопанската и социалната история на българите през 19-20 век и има над 100 научни публикации.

През последните 12 години Мартин Иванов работи като доц. д-р в Института за исторически изследвания при БАН. Специализирал е в Кеймбридж, Единбург и в Националния университет на Ирландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай