След вота Бареков прави центристки блок срещу статуквото

След вота Бареков прави центристки блок срещу статуквото | StandartNews.com

София. След Европейските избори на 25 май лидерът на "България без цензура" Николай Бареков ще обедини всички политически сили, които имат за цел събаряне на статуквото. Това обяви той пред ТВ 7, като поясни, че ще направи голям центристки блок с участието на много извънпарламентарни формации и партии, които желаят промяна в държавата и предсрочни избори през октомври.

Още на 25-ти май вечерта ще призова да направим един голям център, един мощен блок, в който, освен нас, да влязат всички, които са анти ГЕРБ, анти БСП и анти ДПС, заяви Бареков.

Той предрече, че в парламента ще влязат само 4 политически сили, сред които "България без цензура", която измести ДПС от третата позиция. Според него първите две партии ще вземат по около 400 хил. гласа, а третата и четвъртата - между 200- 250 хил. Всички останали формации ще получат под 100 хил. бюлетини. Според мен на 25 май вечерта разликата между първата и четвъртата партия няма да е повече от 100-150 хил. гласа, коментира той, предаде пресценъра на ББЦ.

"Аз съм единственият политик, който е заявил, че измитането на ДПС от властта е крайно наложителен въпрос. Няма политик от ДПС, който да не ви каже, че аз съм най-голямата заплаха за Движението. ДПС е нашият опонент номер едно", заяви Бареков, като добави, че би си партнирал категорично с НФСБ, например, но не и с Атака, чиито областни структури на много места в страната са преминали към ББЦ.

"Ние ще бием ДПС. Бариерата за ЕП други партии няма да я минат, ДПС ще е последната, която ще я прескочи ", каза Бареков, като бе категоричен, че нито АБВ, нито Реформаторите имат шанс за евродепутати. "Атака приключи! Сидеров прави едни лупинги с тези фалшиви ордени, които си купи в Москва за 6 хил. долара. Той прецака своите областни структури. Единствено с НФСБ можем да си стиснем ръцете и да работим заедно.", коментира Бареков.

Лидерът на ББЦ обясни, че много млади хора ще гласуват за него и в столицата, и в цялата страна, а най-малко 100 хил. арменци ще дадат вот за четирите партии в коалицията на ББЦ. Той прогнозира още, че в Северозападна България преброяването на бюлетините ще покаже, че ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден са първа или втора политическа сила.

В коментар на предизборната кампания Бареков подчерта, че само на неговите срещи хората се стичат масово, защото виждат надежда за промяна.

"Всички без ББЦ купуват гласове. Те няма на какво друго да разчитат. Тримата от запаса - агент Гоце, Калфин и ген. Михов се хванаха в абсолютно безсмислена авантюра с АБВ. Гледам ги колко хора събират по страната. Първанов е сам с микрофонче на площада – дотам се докара бившият президент – жалка работа", коментира Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай