СДС зове за вето върху преговорите с Македония

Цялата добронамереност на България среща незачитане и неуважение

СДС зове за вето върху преговорите с Македония | StandartNews.com

Подписаният Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония от 2017 г. е системно нарушаван и омаловажаван от страна на Скопие. Това заявяват в своя позиция до медиите от СДС.

Те подчертават, че цялата добронамереност на България, която винаги е била моторът за интегриране на Република Северна Македония в евроатлантическите структури, която определи Западните Балкани като приоритет на европредседателството си, среща незачитане и неуважение.

От СДС заявяват, че сме свидетели на 28 години злостна антибългарска политика, реторика и репресии към всеки, който дръзне да има куража да е позитивно настроен към България.

Липсата на желание за преодоляване на наслоените двустранни проблеми и опитите за дребно балканско хитруване показват, че Република Северна Македония не е готова за ЕС, категорични са от СДС.

Те са на мнение, че управляващите и опозицията в Република Северна Македония, не осъзнават какво е Европейският съюз, неговите ценности и правила.

Затова от СДС считат за дълг на българското правителство да наложи вето на началото на преговорите за членство в ЕС на Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай