Съдът в Белград отказа да ни върне Цветан Василев

Съдът в Белград отказа да ни върне Цветан Василев | StandartNews.com

Апелативният съд в Белград отхвърли решението на Висшия съд в сръбската столица издирваният с червена бюлетина банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България, съобщи БНР.

По този начин казусът се връща на първата инстанция, обясни говорителката на Апелативния съд Миряна Пилич. Източници на "Стандарт" довериха, че апелативните магистрати са се позовали най-вече на процесуални нарушения, допуснати от първата инстанция при гледането на делото. Тогава бе взето решение, че са изпълнени всички условия за екстрадиране.

Но Василев чрез адвокатите си веднага внесе жалба до Апелативния съд. След като бе обявен за издирване чрез Интерпол, Василев се предаде на сръбските власти на 16 септември миналата година. Съдът в Белград обаче реши да го остави на свобода, докато се разглежда искането на българската прокуратура за екстрадицията му.

Василев има единствено задължението всекидневно да посещава районното управление в сръбската столица, където да се разписва. Преди около месец Висшият съд в Белград прие искането за екстрадицията на Василев за основателно. Според практиката по такива казуси в западната ни съседка последната дума ще има правосъдният министър Никола Селакович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай