Вторник,

Ревизоро: Патриотите умряха от рикошет

От: СТАНДАРТ -
Ревизоро: Патриотите умряха от рикошет
A
A
A

Тежък анализ за провала на Обединени патриоти на изборите направи министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, в интервю за БНТ. Загубихме 250 000. гласа. Обединените патриоти стреляха в главата и умряха от рикошет, каза Ревизоро.

Изкарах мандата, затова съм доволен, като цяло съм си изпълнил всичко, не дължа на никого нищо. Самият аз заявих много отдавна да не се ангажирам с избори. 5-6 човека държаха да бъдат в листи. Мен ме е яд защото съм вложил много, а един не каза "благодаря", коментира министърът, който влезе в правителството като номинация на Обединените патриоти.

"Изкарахме мандата, язовирите са пълни, получих признания от бизнеса, които не съм очаквал. В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно много на държавата. Има неща, които ако не станат, може да не дойдат еврофондовете. Имаме наказателна процедура - глоби, че не отделихме 100 млн. за общините за чистотата на въздуха. Сега ще изгубим 110 млн. защото не отделихме средства", каза още Димитров.

Той каза, че е имало напрежение в преговорите между бившите партньори в Обединени патриоти. Имало е фигури, които са държали да бъдат водачи на листи и това е утежнило преговорите.

 „Когато правиш изказвания и искаш да се харесваш на хората, помисли какво послание изпращаш на международната сцена. Всеки прави таен кабинет и се опитва да състави коалиции. Приемете, че има втори вариант и се случат предсрочни избори. Блазе му на президента, ако тръгнем на служебен кабинет. Трябва да направиш светкавично кабинет и той веднага да се качи на влака в движение. Трябва да намериш около 200 души в първи и втори ешелон. Така си проваляш кампанията за президент. Всичко се пише на неговия гръб“, каза Емил Димитров.

По думите му има политици, които предлагат нездрави идеи. По този начин те отблъскват инвеститори. Политическият дебат също така е силно наранен от критиките и посланията на някои от политиците.

Екоминистърът обясни ситуацията във ВМРО: „ВМРО е стара партия и тя си има доходи. Проблемът е, че тези 250 000 хора, които гласуваха за патриотичните сили, нямат представителство. Развалихме работеща формула в два парламента.“

Според него конфронтационното говорене възпрепятства сформирането на коалиционно правителство. Той коментира тежестта на управлението по време на протести: „И на мен не ми беше приятно да ми викат „Мутри вън, ама напълних язовирите. Мутри вън, но ти трябва да работиш за мен“. Сега си тръгвам“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички