Реформаторският блок удари рамо на протеста

Настояват за оставката на правителството и предсрочни избори

Реформаторският блок удари рамо на протеста | StandartNews.com

София. Реформаторският блок подкрепи протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски. Това става ясно от съобщение, което реформаторите разпространиха днес.

„Реформаторският блок потвърждава убедеността си, че правителството на Пламен Орешарски е вредно и опасно за българската държава и икономика и настоява за незабавната му оставка. Смяната на това управление е необходимо условие за провеждане на политика, за справяне с икономическата и социална криза и възстановяване на законността", се казва в становището на блока в подкрепа на антиправителствения протест.

БСП, ДПС и Атака не могат и не желаят да управляват в интерес на българското общество, твърдят реформаторите и обясняват, че това се доказва през изтеклите три месеца от мандата на коалицията. „Всички техни кадрови решения обслужваха единствено по-дълбокото навлизане на мафията в държавния апарат, а изтеглянето на 1 млрд. нов дълг е в директна услуга на олигархичното източване на държавните финанси", пише още в съобщението.

От Реформаторския блок заявяват, че активно подкрепят всички организирани и неорганизирани, граждански и политически протести срещу правителството. И те настояват за прекратяване за оставката на правителството и насрочване на извънредни парламентарни избори, стана ясно от писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай