Разкритие! Звънял ли е Рамзан Кадиров в парламента ни?

Хамид Хамид с особен поглед за скандалите в НС

Разкритие! Звънял ли е Рамзан Кадиров в парламента ни? | StandartNews.com

Особен поглед върху разпределението на парламентарните комисии даде с типичното си чувство за хумор зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. В интервю за БНР той отговори на опита на „Промяната” да предизвика изкуствен скандал, твърдейки че от президентството или служебния кабинет са звънели на ДПС, за да ги молят да поемат ръководството на спортната комисия. Идеята била тя да не отива в ръцете за бившия спортен министър Радостин Василев, защото той е внесъл сигнал срещу Весела Лечева и тях да я проверява.

По повод намесването на президентската институция в скандала, Хамид се пошегува: „Като че ли лятото продължи доста дълго, температурите през деня са доста високи за този сезон и когато някой ходи без шапка под слънцето, може да има някакво отражение. Така си го обяснявам. Другото обяснение е, че нощно време пък много рязко падат температурите и някой може да е настинал – нямам представа“.

А в сериозен план допълни: „Някой търси някаква причина да поставя себе си и собствената си персона на дневен ред. Всеки политик е свободен сам да използва инструментариума, с който работи“. И подчерта, че всички сме чули и отговора на г-жа Весела Лечева, и на президента Румен Радев.

„Аз не съм чул никой и от екипа на г-жа Лечева, и от президентския екип да е звънял на ДПС и не мисля, че това е начинът, по който следва да се определят председателските места в комисиите. Това го решава залата. Всяка партия е свободна да си издигне кандидат и който получи подкрепа – получи. Който не получи, не трябва да търси чак такава екзотика и да намесва държавния глава, г-жа Лечева.”.

Още не са казали, че Рамзан Кадиров е звънял, пошегува се Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай