Райков проверява "достойните прокурори"

Райков проверява "достойните прокурори" | StandartNews.com

София. "Разпоредена е вътрешна проверка по случая с изтеклата снощи информация, която евентуално е с източник прокуратурата. Тази проверка трябва до края на днешния ден да доведе до конкретен доклад, чиито резултати аз искам на бюрото си", заяви премиерът Марин Райков в началото на днешното заседание на Министерски съвет по повод разпространената снощи информация за позицията на "група достойни прокурори". 

Райков посочи, че тази сутрин се е срещнал спешно с председателя на ДАНС Константин Казаков, от когото е получил уверение, че тези документи не са разпространени от неговата служба.

"Изключително важно е да бъде установено по един безспорен начин от къде и по какъв начин е изтекла тази информация. Недопустимо е изтичането на информация от страна на институции, които са призвани да опазват и спазват законите в държавата. Съзнателно не споменавам конкретни институции. Важно е да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която би застрашила хода на досъдебното производство. България е правова държава, има действащи институции", заяви премиерът Райков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай