Райков отвръща на удара на Турция за превозвачите

Райков отвръща на удара на Турция за превозвачите | StandartNews.com

София. Марин Райков смята да предприеме реципрочни мерки спрямо тези, които администрацията на Турция е приложила по отношение на българските превозвачи. Това стана ясно днес на среща между Росен Плевнелиев и министър-председателя Марин Райков, на която те обсъдиха ситуацията около блокираните от страна на българските превозвачи около ГКПП Капитан Андреево.

Това ще стане по начин, който да създаде симетрия с оглед отношението към турските превозвачи на територията на България, поясниха от пресслужбата на Министерски съвет.

Същевременно премиерът посочи, че е наредил на Министерство на вътрешните работи да предотврати всякакви действия на превозвачи от Република Турция на територията на Република България, които биха довели до нерегламентирано възпрепятстване на движението и товаропотока по българските пътища.

И президентът Плевнелиев, и министър-председателят Райков се обединиха около категоричното разбиране, че създадената ситуация противоречи на интересите на Република България и Република Турция и на стремежа им да развиват безпрепятствено икономическата си комуникация в интерес на желаната динамика на стопанските взаимоотношения.

Междувременно министърът на транспорта Кристиан Кръстев проведе среща с турския посланик, за да го запознае с позицията на България преди срещата на 22 май в Лайпциг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай