Райков: Не можахме да пожънем посятото

Райков: Не можахме да пожънем посятото | StandartNews.com

София. „На нас не ни стигна време. Не ни стигна времето, предимно да финализираме някои от инициативите, които обещахме. Не ни стигна времето да пожънем това, което посяхме пред очите на българските граждани". Така премиерът в служебното правителство Марин Райков коментира свършеното през двумесечния мандат. „Ние поехме управлението, когато никой друг не желаеше да го поеме", напомни той.

Райков коментира, че правителството му е наследило врагове, но не и подкрепа от предходното правителство.

„Нашето правителство нямаше парламент, който да генерира подкрепа за него. Ние всяка седмица доброволно се подлагахме на активния журналистически разпит", допълни той.

Марин Райков определи кабинета си като едновременно експертен и програмен. „Моето правителство беше експертно, защото в него работеха само експерти и нямаше нито една политическа фигура. Беше програмно, защото от първия ден работеше по програма. То беше служебно, квалификация на която някой хора особено държаха, за да покажат, че не е било пълноценно", каза още доскорошният премиер.

Той отчете още, че е направен анализ в енергийния сектор. "Днес имаме всички необходими оценки – благодарение на нашите европейски партньори и на колегите от Световната банка. Разработена беше нова система на ценообразуване от ДКЕВР, която гарантира запазване на цената на електроенергията. Проверките разкриха резерв от близо 240 млн. лв.", каза Марин Райков. По неговите думи това означава, че не е необходимо повишаване на цените от 1 юли.

Райков напомни, че до края на юни ще бъде завършена магистрала "Тракия",  други важни обекти ще бъдат готови в следващите два месеца. Марин Райков посочи, че проектът "Дунав мост - 2" е бил под въпрос до преди една седмица, а вече не е.

"Раздадени бяха кредити стойност над 200 млн. лв. по програма Джеръми. Инфраструктурните проекти запазиха темповете си на развитие", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай