Рашидов: Няма да оставим артист без заплата

Рашидов: Няма да оставим артист без заплата | StandartNews.com

София. Няма нито един български артист да си отиде без заплата. Това заяви новият министър на културата Вежди Рашидов пред журналисти. След заседанието на Министерски съвет той коментира, че повереното му министерство не е не е получило 4 млн. лв., които са били предвидени в предната актуализация на бюджета за 2014 г.

"5 милиона лева са необходимост за театрите, тъй като има голяма дупка в бюджета на министерството, необходимост – ноември и декември българските творци да не се приберат без заплати и средства до края на годината. Това нещо се каза днес и вчера, прие се. Ще има пари за театри", каза Рашидов, цитиран от "Фокус".

Всички пари за култура ще се търсят от централния бюджет, каза Рашидов. „Така трябва да разпределим, че до края на годината никой да не остане без средства. Днес имам уверението, че това ще стане истина", посочи още той.

Културният министър коментира и въпроса с отваряното на българския Лувър. „За това кога ще се отваря трябваше да питате защо никой преди мен не е издал заповед за концепция за Лувъра. Аз направих концепция, посмениха комисията, сега трябва да направим нова комисия. Надявам се след три месеца да ви го отворя", заключи Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай