Рашидов: "Други пари" ще управляват без субсидии

Рашидов похвали присъствието и работата на депутата от ДПС Делян Пеевски в парламента

Рашидов: "Други пари" ще управляват без субсидии | StandartNews.com

Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната субсидия. Намаляването на субсидиите ще доведе до други изменения. Други пари ще управляват. Така поднесе пред бТВ позицията си по актуалния за последните седмици въпрос депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

„Във всяка цивилизована страна, държавата трябва да финансира партиите, за да бъде по-честно. Аз разбирам Бойко Борисов и приемам предложението му. Не може постоянно да го предизвикват. Ако бях лидер на ГЕРБ и аз бих постъпил по същия начин“, подчерта той.

Рашидов отправи похвала, като каза че присъствието на депутата от ДПС Делян Пеевски в Народното събрание е полезно и каза още, че би било хубаво да го виждат по-често в парламента.

„С Йордан Цонев предложиха няколко интересни законопроекта. Гледам, че вкарва законопроекти – това е основната част от работата на един депутат”, посочи народният представител.

„Усеща се липсата на Цветан Цветанов. Никой не отрича, че той бе много добър организатор. Трябва да си дадем ясна сметка, че всяка партия е като бизнеса - има един учредител. Хубаво е вътрешните проблеми да се решават в партията. Това е като с проблемите в семейството. Лидерът на партията взима решенията“, категоричен е Рашидов.

Във връзка с тежките пътни инциденти, Рашидов заяви: „Българинът започва да става все по-арогантен и безпардонен. Един човек като е глупав и прост, като се качи в колата не става по-умен. Има чувство за безнаказаност, затова властите трябва да наказват много строго. По пътищата ни се кара безобразно“.

Депутатът коментира и скандала с апартаментите на властта: „Ние още не разбираме в частния бизнес струва толкова колкото се договориш. Това е пазарна икономика. Попаднаха ми имотните декларации на тези, които много говорят. Нито един не е на пазарни цени и много е мешана салатата. Всички купуват на данъчна оценка. Никой не е купил за повече от 500 евро. Аз ще се окажа единственият, който е купил на 900. Това се доказва. Трябва да има ред“.

Относно скандала с фалшивите картини, Вежди Рашидов посочи: „Това е повод за затвор. Тук не става дума за една малка грешка, ние да направим това в малка България е равносилно на срив на пазара. За мен е недопустимо, след като изцапахме цялото пространство, да измием виновните. Има каталог създаден и хора, които са си сложили имената. Пълна срамота е един студент да открие ментетата, върху които изкуствоведи са си слагали името. Нужно е да направим поправка в закона, за да бъде по-строг. Надявам се много скоро прокуратурата да се заеме и да има наказани, защото станахме за смях пред Европа“, каза още бившият министър на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай