Радостин Василев обяви каква ще е новата му партия

Василев е министър именно от квотата на ИТН, но реши да напусне партията

Радостин Василев обяви каква ще е новата му партия | StandartNews.com

Тъй като "Има такъв народ" (ИТН) не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл партията да продължава да съществува. Това констатира пред Нова телевизия спортният министър в оставка Радостин Василев.

Василев е министър именно от квотата на ИТН, но реши да напусне партията и да стане независим политик.

“ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Няма смисъл от своето съществуване, след като предаде основното нещо, за което беше създадена”, заяви Василев.

Проваленият проучвателен мандат, връчен на “Продължаваме промяната”, не е изненада за него.

“Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. “След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат “верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.

По време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове.

“Единственото нещо, което с колегите коментирахме са управленската и законодателната програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с програми , не с пари и постове”, категоричен бе Василев, но изрази съжаление като каза, че “явно в България трябва още да се действа по стария начин”.

Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори.

“Няма никакъв смисъл да се търси подкрепа от ИТН. Задължително трябва да се отиде на избори. Тошко Йорданов  отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, каза Василев. “За мен ИТН остава едно разочарование, тъга и труд, вложен през годините Оттук-нататък ИТН нямат никакъв шанс да присъстват в НС”, смята бившият член на партията.

Той отрече да е чупил офиса на ИТН в Плевен. “Това са пълни измислици!”, заяви той. “Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги съдя, ще имат жестоки проблеми. Всичко трябва да се доказва в тази държава”, категоричен бе Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай