Радев също подкрепи протеста на превозвачите

"Аз съм с вас. Вашите справедливи искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас", каза президентът на среща с превозвачи...

Радев също подкрепи протеста на превозвачите | StandartNews.com

Президентът Румен Радев подкрепи исканията на българските превозвачи за приемането на поправките в пакета „Мобилност“, както и намеренията им за справедливи протести, съобщава БНР.

На среща с представители на организации от транспортния бранш държавният глава заяви: "Аз съм с вас. Вашите справедливи искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас. Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС, това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи".

Радев посочи, че в президентската институция поддържат редовна комуникация с българските представители в Европейския парламент по темата.

Искам да чуя вижданията и намеренията ви и как ние, институциите в България, можем по най-добрия начин да подкрепим действията ви. Борбата ви е справедлива, защото предприетите действия и желания за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора, добави президентът Румен Радев. По думите му трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи, заяви Радев.

Държавният глава каза още, че е приел срещата, защото е много важна. Да изразя моето уважение към дейността ви, която не само има огромен принос към българската икономика - като принос към брутния вътрешен продукт, като трудова заетост. Тя осигурява препитание на много семейства, има силно отношение към демографията на страната при евентуално негативно развитие, посочи Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай