Радев с ново вето

Спря закона за корпоративното облагане

Радев с ново вето | StandartNews.com

Ново вето наложи президентът Румен Радев. Той спря закона за корпоративното облагане. Радев атакува по-високия данък за хората със стари коли, който стана и един от мотивите масовите протести в страната.
С това давам възможност на Народното събрание да има достатъчно време да разгледа ветото, без да се забавят сроковете за приемането на бюджет`2019, каза пред журналисти държавният глава след клетвата в конституционния съд.

Попитан дали приема среща с ГЕРБ за предложенията на управляващите по застраховка "Гражданска отговорност", Радев заяви: "Ако искат да обяснят нещо на някого, първо трябва да го обяснят на българския народ". Президентът допълни, че по конституция участва в края на законотворческия проект. И, напомняйки току що наложеното вето, обяви: "Аз участвам активно в него".

Държавният глава не е получил предварителния доклад на ЕК за съдебната власт. Като гражданин знам за нашата правосъдна система повече, отколкото един доклад от Брюксел, коментира Радев.

Президентът попита защо се повдига прокурорска проверка за неговия кандидат за КС Атанас Семов, който вече положи клетва и не скри, че съзира политически мотив.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай