Радев притисна ГЕРБ с тежки въпроси за подслушването

Защо спецслужбите останаха слепи и глухи за шкафчетата и записите

Радев притисна ГЕРБ с тежки въпроси за подслушването | StandartNews.com

Всеки сигнал трябва да бъде проверен. Въпросът е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, трябва да проверяват самите себе си. Заради това се налагат кадрови промени. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, преди да влезе заедно с вицепрезидента Илияна Йотова в зала "България" за честването на 100 години от създаването на Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров“.

"Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна 5 български офицери, да бъдат пробити от чужди служби", остро отговори Радев на днешните нападки към него от страна на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

"Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за турски поток. 10 години премиерът Борисов забатачи интеркоректора в Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха за 60-те милиона изтеглени кеш от Васил Божков, за да им ги даде", каза той.

 Защо спецслужбите останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700-те милиона невнесени данъци за хазарт?", продължи с неудобните въпроси Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат в бездната на своя морален позор", завърши държавният глава.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай