Четвъртък,

Радев притисна ГЕРБ с тежки въпроси за подслушването

От: СТАНДАРТ -
743
Радев притисна ГЕРБ с тежки въпроси за подслушването
A
A
A

Всеки сигнал трябва да бъде проверен. Въпросът е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, трябва да проверяват самите себе си. Заради това се налагат кадрови промени. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, преди да влезе заедно с вицепрезидента Илияна Йотова в зала "България" за честването на 100 години от създаването на Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров“.

"Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна 5 български офицери, да бъдат пробити от чужди служби", остро отговори Радев на днешните нападки към него от страна на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

"Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за турски поток. 10 години премиерът Борисов забатачи интеркоректора в Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха за 60-те милиона изтеглени кеш от Васил Божков, за да им ги даде", каза той.

 Защо спецслужбите останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700-те милиона невнесени данъци за хазарт?", продължи с неудобните въпроси Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат в бездната на своя морален позор", завърши държавният глава.  


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички