Радев попари РС Македония! Позицията

Няма време да се вдига ветото

Радев попари РС Македония! Позицията | StandartNews.com

Няма време България да вдигне ветото за Северна Македония сега. Това заяви от Латвия президентът Румен Радев.

Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици имат да се решават важни предизвикателства от компетенцията на правителството и парламента. Изборите са крайният вариант. Ако продължава блокажът на институциите и работата на парламента, изборите са неизбежен вариант. Това коментира президентът Румен Радев.

„Доказал съм, че никога не бягам от отговорност. Досега съм назначил три служебни кабинета и трите се справиха с предизвикателствата пред тях. Въпросът е партиите да проявят отговорност”, каза още той.

Президентът каза, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство. „Хората са гласували по определен начин. Призивите да започне политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика така че да привлича членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват”, допълни държавният глава.

И подчерта: „Това не означава, както го тълкуват веднага, ако не си с нас, си срещу нас. Аз не съм с никого. Аз съм за принципа. Много ясни принципи в политиката”.

Радев обяви, че инвестиционният фонд по инициативата "Три морета" е направил своята първа голяма инвестиция в България, придобивайки значителен дял от пристанище „Бургас”. „Това придобиване ще има важна роля за насърчаване на по-нататъшната свързаност и на икономическото развитие на целия регион. Това е доказателство, че когато има наличие на политическа воля, координирани усилия и усърдна работа, нещата се получават”, заяви президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай