Радев: Избори на 4 април /ОБНОВЕНА/

Поска вот по пощата за българите в чужбина

Радев: Избори на 4 април /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Изборите ще са на 4 април. Това заяви президентът Румен Радев в извънредно обръщение към народа. Той съобщи, че днес е подписал указа за редовния парламентарен вот. Гласуването за ново Народно събрание ще е една седмица по-късно от първата възможна дата за това - 28 март, каквато бе стартовата идея на Радев. Сегашният парламент се разпуска на 26 март.

С политическа реч срещу парламента, управляващите и системните партии започна изявлението на Радев.

Обръщам се към вас в ден, в който последиците от наводненията още не са отминали. Къщи, стопанства и пътища още са под вода. А хиляди хора посрещнаха тревожни нощта и чакат подкрепа, каза Радев. Той атакува властта с думите: "Институциите се изпразват от доверие и се сриват подобно на скъпата инфраструктура".

Радев обобщи консултациите на "Дондуков" 2 като обяви, че държи при отварянето на Изборния кодекс, да влязат само идеите на приятелите му от градската десница и извънпарламентарните партии. Те са за гласуване на българите в чужбина по пощата, срещу което се обявиха всички големи партии. Още за изцяло машинен вот и пълно видеонаблюдение на изборния процес.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай