Радев играе за втори мандат.Търси рамо от граждани

Борисов подтиква Радев да наруши конституцията, обяви Маринов

Радев играе за втори мандат.Търси рамо от граждани | StandartNews.com

Румен Радев ще играе за втори мандат. Това потвърди за втори път съветникът на президента проф. Александър Маринов в интервюта за бТВ и БНР.

"Смятам, че президентът трябва да се кандидатира за втори мандат и ще се кандидатира", заяви Маринов и обясни, че ако Радев го направи ще търси подкрепа на принципна основа от широка гражданска платформа. Тоест – ще се кандидатира като независим кандидат.

"След като ДПС не приема президента, съмнявам се той да ходи и да ги кандърдисва", коментира Марисов, който е председател на Стратегическия съвет при президента в отговор на въпроса дали Радев ще търси подкрепа от движението. Маринов се опита да неглижира ролята на ДПС, с чиято ключова подкрепа Радев стана президент като обяви, че през 2016 г.  част от гласоподавателите на ДПС гласували за Радев, но „не били от решаващо значение”.

Борисов подтиква Радев да наруши конституцията, обяви Маринов, коментирайки настояването на премиера президентът да излезе с позиция за ареста на руския опозиционер Алексей Навални. По конституция външната политика се разработва от правителството, а не от държавния глава. Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това, обяви Маринов и сравни Радев с Макров. Никой не би казал например, че Еманюел Макрон не е защитник на демокрацията, а той не говори по тази тема за Навални“, заяви председателят на Стратегическия съвет.

Темата за Навални не е съществена за изясняване на противоречията между президента и управляващите, смята Маринов. Според него различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай