Радан Кънев: Търсим вариант за сближаване на позициите

Радан Кънев: Търсим вариант за сближаване на позициите | StandartNews.com

Търсим вариант за сближаване на позициите по промяната в конституцията, има такава възможност. Но предстоят много тежки разговори в нашия политически формат, много сериозни, и Председателски съвет, и група на РБ трябва да обсъдят тези възможност, след което очевидно нов кръг на разговори с ДПС. Това каза председателят на ДСБ Радан Кънев по повод преговорите за съдебната реформа.

Кънев сподели, че не става въпрос за предложенията от вчера, а за нови такива.

"Не, не става дума за техните предложения от вчера, става дума за ново предложение, което аз лично смятам да не обсъждаме, смятам че публично обсъждане ще намали рязко шансовете за съгласие, има и такива моменти в преговорния процес.Не обсъждаме изтегляне на проекти, не е това въпросът. Има предложение на ДПС от вчера за нов законопроект, това предложение е на масата, въпросът е, дали стар, дали нов, каква е дълбочината на реформата в законопроекта, за това става дума.", каза Кънев, като добави, че всичко е още в процес на преговори.

"Вижте, в процес на преговори докато не се стигне до съгласие, всичко е на масата. Както казах сутринта и нашите най-радикални виждания продължават да са на масата, ние не сме оттеглили нищо от тях, просто търсим възможност за компромис, така че ако се втвърдят позициите, ние отново ще търсим прекратяване мандата на настоящия ВСС, явно гласуване и всичко, което смятаме за най-радикално. Естествено, ако има сближаване на позициите всеки от някого се отдръпва." допълни Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай