Протестът на Възраждане: Маските падат

Участниците блокираха за кратко с шествие централни столични булеварди

Протестът на Възраждане: Маските падат | StandartNews.com

Протест срещу ограничителните мерки под надслов "Време е маските да паднат" организира партия Възраждане в София. Стотици хора се събраха още в 12 ч пред Народното събрание.

Участниците блокираха за кратко с шествие централни столични булеварди. Крайната точка на акцията беше Министерството на здравеопазването.

Протестиращите приеха декларация с исканията си, която ще бъде внесена в президентството и при членове на служебното правителство. И поискаха:

отпадане на неефективните и неадекватни здравни мерки; 

преустановяване на принудителната ваксинация;

 прекратяване на разделението на “ваксинирани” и “неваксинирани” и гарантиране от държавата на заложеното в Конституцията право на образование, здравеопазване и труд за всеки български гражданин.

преустановяване на натиска върху децата ни, премахване на носенето на задължителни  маски в училище, изключване на възможността децата да бъдат тествани;

прекратяване на натиска върху българските учители.

Хората обявиха, че в зависимост от реакцията на институциите по техните искания, ще вземат решение за предстоящи действия.

Шествието на протестиращи срещу ограничителните мерки затвори по обед столичния булевард "Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание.

Малко след 14.00 часа протестиращите се събраха и пред сградата на президентството, а след това пред здравното министерство, като блокираха движението на коли в района на площад "Света Неделя".

Участниците в акцията се обявиха срещу ограничителните мерки, задължителното носене на маски и деленето на хората на ваксинирани и неваксинирани.

„Нашите политици  трябва да ни дадат обвинение. Ние не сме роби, не сме опитни зайчета или мишки. Аз съм свободен човек, който иска да живее свободно“, каза участник в протеста.

„Не искам децата ми да носят маски в училище. Те не слагат в парламента, по цял ден ги наблюдавам, а искат да задължат моето дете и нас да ни задължават да слагаме маски. Не смятам да им спазвам мерките“, каза друг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай