"Промяната" промени България - върна ни с шут десетилетия назад

Мантрите по опорки, спуснати от Прокопиев, няма да спасят Кирил и Асен, но е крайно време държавата да се спаси и от тях, и от кукловода им

"Промяната" промени България - върна ни с шут десетилетия назад | StandartNews.com
  • Мантрите по опорки, спуснати от Прокопиев, няма да спасят Кирил и Асен, но е крайно време държавата да се спаси и от тях, и от кукловода им

Тропане по парламентарната трибуна. Цепене на депутати. Купуване на подкрепа по мутренски похват. И повтаряне на мантри, стъпващи на лъжи и опорки, но не и на факти. „Промяната“ наистина промени държавата.

След над две десетилетия, в които България, макар и понякога твърде бавно, вървеше все напред, за последните 6 месеца Кирил Петков, сиамския му близнак по душа и полит-икономически схеми Асен Василев и компания ни върнаха с шут в началото на демокрацията. В бездната на многомилиардните кредити, инфлационната спирала, скачащите с часове цени и повсеместното хлопване на кепенци на дребни и средни бизнеси. Дирижирани от договорки под масата и задкулисно дърпане на конци.

Не че признаците не са отдавна. Случващото се от седмица насам обаче повдигна завесата над мизансцена на настоящата власт,

показвайки озъбеното олигархично лице на „промяната“

в целия му блясък. Осветиха го и мотивите, с които ИТН излезе от управляващата коалиция. И последвалите процеси на цепене на групата на партията. И изнервените няколко дни в Народното събрание, съпътствани от грозни страсти и още по-грозни сцени и опити на управляващата ПП начело с Кирил и Асен да заметат под килима истината, заменяйки я с поредните лъжи.

Не че някой е изненадан. Все пак Просто Киро стартира престоя си във властта с лъжа и беше съвсем логично, че ще продължава да го прави и докато е на кормилото на държавата. Така, досущ като джебчиите, които веднъж хванати с ръка в нечий джоб, обясняват, че ръката не е тяхна, и той, и Асен Василев се пробваха да хвърлят върху друг отговорността за хаоса, в който запратиха България.

Кой е този друг? Обичайните заподозрени, разбира се. Онези, които тарторът на тази дружинка политически проксита – енергийният олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев, от години черни у нас и в чужбина – опозиционната ДПС и депутата от движението Делян Пеевски. И ДПС, и Пеевски също от години са мишена №1 на Прокопиевия кръг „Капитал“, медиите, НПО-тата и прокситата му във властта,

защото са трън в петата на далаверите,

с които от десетилетия енергийният олигарх източва държавната хазна и джобовете на всички ни. Та отново съвсем очаквано, докато течеше дебата за свалянето на председателя на НС Никола Минчев, защото загърби задълженията си да бди за законността, за да обслужи интересите на партийния си лидер и да не бъде чута цялата истина за двойната му игра по отношение на Северна Македония, и Кирил Петков, и Асен Василев се пробваха да подменят по стар навик темата, атакувайки ДПС. Първият обясни, че нямало да спрат да повтарят за „Пеевски и „Магнитски“. Вторият – че за 32 години ДПС – видиш ли не било направило нищо за избирателите си, но пък направило Пеевски „най-богат“.

Все мантри, спуснати антикризисно от тартора на дуото Иво Прокопиев  в отчаян опит да спре разпада на сглобения не от друг, а лично от него кабинет.

Опорки, услужливо изчетени от прокситата му в сградата на Народното събрание, макар и Петков, и Василев много добре да знаеха истината, още докато ги сричаха и удряха по парламентарната трибуна.

Знаят също и че истината рано или късно излиза наяве. Така, както ще излезе в американския съд, където Пеевски в момента обжалва санкциите по „Магнитски“ и скоро ще лъсне, че те са били наложени по доноси именно на Прокопиев.

Така, както вече излиза и за кражбите и далаверите за милиарди на тръгналото по нанадолнището на историята правителство на „промяната“.

Що се отнася до твърденията на Василев, то истината за тях се знае от самите избиратели на

ДПС, чийто рекорден вот на последните избори изпрати движението на трето място сред политическите сили

А европейските му партньори от алианса на либералите в ЕС – АЛДЕ, за пореден път му гласуваха доверие, преизбирайки за съпредседател на формацията евродепутата от ДПС Илхан Кючюк.

Това са все факти, които Кирил и Асен добре осъзнават и колкото и да се пробват да ги заменят с опорки, те ще си останат факти. Както ще си остане факт и че не друг, а именно кукловодът им Иво Прокопиев е емблемата на незаконното забогатяване в България, описан като такава от цяла дузина чуждестранни издания.

Човек с номенклатурна семейна история, превърнат за нощ в милионер по време на бандитската приватизация у нас и станал милиардер със схеми, отровили икономиката на страната, регулярно опразващи хазната и джобовете ни и пренасочващи към собствените му сметки обществени ресурси за милиарди. И така в продължение на десетилетия.

Кирил, Асен и ко знаят и друго много добре – че

крахът на управлението им е на няколко дни разстояние

и няма мантри, които да могат да ги спасят, а кабинетът им да оцелее. Но е крайно време държавата да се спаси и от тях и от тартора им Прокопиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай