Прокуратурата разпита Калин Георгиев

Гланият секретар твърди, че нелегалните СРС записи са предадени на прокуратурата, тя отрече

Прокуратурата разпита Калин Георгиев | StandartNews.com

София. Прокуратурата разпита главния секретар на МВР Калин Георгиев, съобщиха от пресцентъра на институцията. Поводът е интервю на Георгиев, в което той твърди, че записите от СРС-автомобила не са изтрити и са предоставени на прокуратурата. Обвинението обаче опровергава твърдението, като съобщава, че подобна информация не е била предоставяна. Главният секретар на вътрешното ведомство е бил призован на разпит „за изясняване на обстоятелствата".

В медийното си изказване Калин Георгиев казва, че информацията от автомобила за подслушване „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата". Твърди също, че има логично обяснение за разминаването в датите, за които автомобилът с техника е установен по камерите за видеонаблюдение, без в документите да са отразени съответни излизания на техниката, уточняват в съобщението си от прокуратурата. Според главния секретар това „е свързано с операции на МВР за защита на националната сигурност и борбата с тежката организирана престъпност".

„В хода на проверката, осъществена от прокуратурата в МВР, такава информация не е била предоставяна от длъжностни лица от състава на министерството, включително и от самия главен секретар", коментират от обвинението. Това касае както данните, че информацията от паметта на мобилната техника съществува, не е унищожена и даже е на разположение на прокуратурата, така и тези относно разминаванията в датите на установеното ползване на специалния автомобил.

Калин Георгиев е бил разпитан преди обед, но подробности от него засега не се съобщават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай