Проф. Константинов стресна хората! Къде се пуска гилотината

Ще има сериозни политически сривове

Проф. Константинов стресна хората! Къде се пуска гилотината | StandartNews.com

Знаков капацитет по изборния процес даде тревожна прогноза, ако се стигне до нов предсрочен вот.

"От самото начало на последната криза твърдя, че предсрочни парламентарни избори няма да има, т.е. правителство ще има. Но тези шансове намаляват. ГЕРБ вероятно ще си вдигнат резултата, ПП ще спаднат. Нямат сметка от предсрочни избори. Външният натиск е много голям, има три посолства, които оказват влияние. Значение имат посолствата с военна сила".

Това казва в ефира на БНТ математикът и анализатор проф. Михаил Константинов. 

"Не би трябвало да има предсрочни избори по никаква причина, но никога не подценявай глупостта на народа. През последните 34 години, това което се случва в България, си го правим сами", каза той. 

"Ако вторият мандат се прави само от втората политическа сила няма никакъв смисъл. Имаме римейк на събитията от 2005 година. Тогава точно така се въртеше мандата. Бяха като опълченците на Шипка, бореха се със зъби и нокти. Сега се повтаря. Нека да си пожелаем успех и той ще дойде", заяви математикът. 

"Ако втората сила върне мандата, като първата, това не значи нови избори. Не забравяйте къде се намира светът и България, нужно е единство на НАТО. След предсрочните избори единствените, които ще си увеличат процентите са "Възраждане". Вероятно могат да станат втора водеща сила. Навремето така подцениха Хитлер и това беше катастрофа за света. Не гледайте какво става в България, а какво става на Източния фронт", смята Константинов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай