Проектът "Белене" не бил замразен официално

Проектът "Белене" не бил замразен официално | StandartNews.com

София. След решението на Министерски съвет и Народното събрание за спирането на проекта „Белене", министърът на икономиката и енергетиката е трябвало с писмена заповед да уведоми подчинените си по веригата надолу, че проектът трябва да бъде замразен - нещо, което не се е случило официално. Това поясни собственикът на „Риск инженеринг". Богомил Манчев пред Нова телевизия.

По думите му решенията на парламента и Министерски съвет не могат да отменят един търговски договор, какъвто е имало между „Риск инженеринг" и държавата относно проекта „Белене" и именно затова е било нужна писмената заповед на дадения министър на икономиката и енергетиката.

Абсурдна е ситуацията, когато една фирма си изпълнява стриктно задълженията по един договор, който официално не е прекратен и след това си поиска възнаграждението за извършените по договор дейности, абсурдно е държавата да обвини фирмата в престъпление и източване на държавни средства, заяви Манчев, визирайки акцията на ДАНС и прокуратурата миналия петък срещу неговата фирма и други фирми, свързани с проекта АЕЦ „Белене".

С прокуратурата вчера не съм имал среща, но имах среща със следствието, поясни  собственикът на „Риск инженеринг". Той добави, че представители на следствието вчера са дошли в неговия офис, за да му поискат да предостави официалните документи относно проекта „Белене".

Бях призован като свидетел, но не са ми задали нито един въпрос - просто разписаха призовката ми, че съм се явил на призовката. Богомил Манчев заяви, че е жертва на политическата конюнктура. Той каза, че

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай