Приеха промени в Закона за водите

Приеха промени в Закона за водите | StandartNews.com

София. Промени в Закона за водите прие парламентът на първо четене. Промените са свързани с процеса по отписване от баланса на търговските дружества – ВиК оператори, на имущество и активи – публична държавна и/или публична общинска собственост и предоставянето им за стопанисване, поддържане и експлоатация. С оглед ускоряване процеса по преминаване в управление на ВиК активите се предвижда същите да преминат в управление на Асоциацията по ВиК от датата на съгласуване на протоколите за разпределението им, а в случаите на новоизградени такива - след уведомяването на Асоциацията по ВиК от страна възложителя и предоставянето на съответната строителна документация.

При първото гласуване гласуваха 141 народни представители, от които 78 бяха „за", 61 – „против", 2 се въздържаха. Един депутат от ГЕРБ беше „за" законопроекта. От ГЕРБ поискаха прегласуване, при което гласуваха 145 народни представители, от които 81 бяха „за", 63 – „против", един се въздържа.

От ГЕРБ настояха да се оттегли този законопроект и да се изработи нов, в който да залегне цялостна стратегия за водния сектор. Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева заяви, че водната реформа трябва да бъде реализирана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай