Президентът против армията да охранява границата с Турция

Президентът против армията да охранява границата с Турция  | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев се обяви против вариант, в който армията да пази границата с Турция заради бежанската вълна. "Идеята за участието на Българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано не добра. Тя може да се превърне в много сериозен външнополитически проблем за България", заяви държавният глава, който взе участие в ритуала за освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

"Не бих допуснал Българската армия да застане на границата, а от другата страна да няма армия – това не е добре за нас. Второ, още по-важно - представете си какъв дипломатически скандал ни очаква, ако се окаже, че ние пазим границата си с една съюзническа държава, каквато е Турция. Това е недопустимо и не е добра идея. Надявам се правителството да намери правилното решение, а то е МВР да намери сили, ресурси, те да му бъдат осигурени, за да може да се справи със ситуацията по границата", каза още Плевнелиев, цитиран от Фокус.

„Очаквам 2015 година да бъда година а много работа, на много смислен труд, на много по-малко политическо противоборство, на повече съгласие и на повее работа по смислените национални приоритети. 2015 г. със сигурност трябва да бъде година на реформи, има сектори, които са в критично състояние и не търпят отлагане. 2015 трябва да бъде година, в която се надявам в края й да може всички политици в този смирен и конструктивен тон, с който започваме отново заедно да кажат: „Бяхме полезни на народа и свършихме нещо смислено за нацията", допълни още президентът на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай