Превръща ли се БСП в авторитарна партия?

Конгресът взима решенията на БСП, те не се взимат от един човек, казва Калоян Паргов

Превръща ли се БСП в авторитарна партия? | StandartNews.com

Председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов призна, че има недомислици във вътрешния избор за председател на партията, но каза, че са направени съответните изводи и са взети поуки.

В интервю за предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3, Паргов отбеляза, че първо трябва да се видят първите стъпки на Корнелия Нинова, за да се правят оценки за нея.

"От тях ще проличи дали БСП се превръща в авторитарна партия, или се демократизира", посочи Паргов.

Конгресът взима решенията на БСП, те не се взимат от един човек. Вътрешнопартийната критика не е лоша, а е градивна, е мнението на председателя на БСП-София.

В момента изборният процес у нас е изобретателен, смята Паргов по голямата тема за вота в страната. И допълва, че машинният вот ще озапти тази изобретателност. Според него не е нормално да има едновременно машинно и бюлетинно гласуване. Отдавна е приета позицията в БСП за единствено машинно гласуване, допълни Паргов.

Според Паргов ГЕРБ се страхува от машинното гласуване. Той смята, че то е подходящо за нашите географски ширини, предвид изборните практики тук. Паргов отбеляза, че живеем в дигитално общество, все повече се обръща внимание на киберсигурността, а софтуерът може да бъде проверен в присъствието на всички участници в политическия процес.

БСП е против всякакви промени в конституцията, а проблемът е в спазването на законите и върховенството на закона. БСП не смята, че трябва да има промяна във формата на управление на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай