Премиерът Денков с горещ призив за наводнените райони

Евакуирани са всички хора от плажните ивици и от къмпингите, съобщи той

Премиерът Денков с горещ призив за наводнените райони | StandartNews.com

За трима изчезнали и двама загинали са подадените сигнали след бедствието в Царево, съобщи премиерът Николай Денков, който проведе среща с кризисния щаб в черноморската община.

Децата, които са блокирани в хотел в Резово, са в безопасност, настанени са по високите етажи. Приземието на хотела е наводнено, но няма опасност от срутване.

В Царево няма блокирани хора, но е спряно електричеството, тъй като има опасност от токови удари, докато не се отводнят сградите. Уговорката с енергото е да пусне тока, когато е безопасно, но това няма да се случи тази вечер, предупреди премиерът.

"Евакуирани са всички хора от плажните ивици и от къмпингите, те са вече в безопасност. От НИМХ казаха, че очакват спиране на валежите, не очакват съществени валежи оттук нататък, т.е. в следващите часове водата ще се оттича, но теренът е сложен и ще отнеме време", обясни Денков.

Той отправи призив в следващите 48 часа никой да не влиза в морето, тъй като е бурно и опасно. Съобщи още, че водата по преносната мрежа е замърсена и може да се ползва само за битови нужди. През следващите 1-2 дни ще се правят проби и ВиК ще съобщи, когато водата отново е годна за пиене.

Очакват се много доброволци. Премиерът призова всички те да минат през кризисния щаб в Царево, за да се знае кой какво ще прави и къде ще е най-полезен.

Обсъдени са маршрути, по които може да се стигне до откъснатите населени места. Осигуряват се храна и вода за бедстващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай