Премиерът зове ромите да не продават гласа си

Марин Райков влезе в спор с репортер на телевизия "Алфа"

Премиерът зове ромите да не продават гласа си | StandartNews.com

София. Премиерът призова ромите да не продават гласа си. В международния ден на ромите - 8 април, служебният премиер Марин Райков призова българските роми да не продават гласовете си. Това стана на Националния съвет по етнически въпроси, в който влизат различни неправителствени организации.

"Един глас е много повече от това, което ви предлагат. То е заявка за бъдещето, а то не се търгува", обърна се Райков към присъстващите на съвета.

Нека всички да бъдем обективни какъв говор на омразата има в нашата страна. Към него прибягват определени политици, някой от тях разбиват вратата на Министерски съвет, стремейки се да влязат, и ние няма да толерираме това поведение, заяви Райков като визираше опита за нахлуване на лидера на Атака Волен Сидеров в сградата на Дондуков 1.

В отговор на това изкаване, премиерът бе обвинен от журналист от телевизия „Алфа”, че в началото на предизборната кампания отправя критики към политическа партия. Премиерът Райков взе повторно думата и се извини на всички присъстащи за репликите, които са чули.


„В своето си изкаване, не съм споменал нито една политическа партия, тя сама се припозна в обвиненията, които отправих, и това беше особено показателно”, отбеляза Марин Райков.
По думите му – „когато човек смята, че е патриот, той трябва да работи за единството на нацията. Един патриот не парцелира нацията на етническа основа, той бди за нейното морално единствено, защото иначе не е патриот, а е само един политически спекулант”.

„Разбирам и приемам възмущението на тези наши сънародници от ромски произход, които отхвърлят това поведение, и искат държавата да ги защити”, отбеляза премиерът и призова нашите институции да изпълнят задължението си към тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай