Пред "Коалиция ДЕСНИТЕ" стои цел да трасира пътя на България за достойно място в ЕС

Пред "Коалиция ДЕСНИТЕ" стои цел да трасира пътя на България за достойно място в ЕС | StandartNews.com

Велико Търново. „За мен е особена чест да бъдем тук, на това историческо място, чиито основи по проектите на Колю Фичето е поставил пра-пра дядото на великотърновския инженер, общественик и кандидат в нашата листа – инж. Николов. Ако това беше само началото на кампанията за 43-тото Народно събрание, щях да се чувствам малко неловко. Смятам обаче днешното събиране за начало на общия ни път напред, а този път се простира далеч отвъд хоризонта на едни избори", каза Мария Капон, водач на великотърновската листа на коалиция „Десните".

Неслучайно за представяне на водачите на листите беше избрана сградата на музей „Възраждане и Учредително събрание".Те бях представени от Жаклин Толева, председателят на „Български демократичен форум. В Деня на Съединението в старата столица дойдоха председателят на коалицията д-р Илко Семерджиев, председателите на движение „Синьо единство" Надежда Нейнски и Христо Панчугов, председателят на Единната народна партия и водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район Мария Капон, водачите на листите на коалицията в цялата страна, симпатизанти и привърженици на дясната идея.

„Ние направихме кардинални реформи в България и това ни отличава, а не тупането по гърдите. Три правителства след нас се движеха по инерция. Решихме да се завърнем отново, защото имаме амбиции заради децата на България". Той припомни, че коалицията е създадена само преди месец и в нея няма политически егоизъм, а фактът, че гражданско лице като него е председател, е един силен знак за това", каза д-р Илко Семерджиев.

Смятам, че този ден символизира точно причината, поради която хора от различни партии и с различен път се обединяват заради едно единствено нещо – мечтата за свободна демократична България." – каза в залата на музей „Възраждане и Учредително събрание" Надежда Нейнски. В музей „Възраждане и Учредително събрание" Жаклин Толева представи водачите на листи във всички многомандатни избирателни райони от коалицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай