Поп Евгени е кандидат за кмет на Берковица

Поп Евгени е кандидат за кмет на Берковица | StandartNews.com

Духовникът има опит – две години е бил председател на общинския съвет

Скандалният поп Евгени Иванов от Берковица е кандидат за кмет на града под Ком, съобщават от общинската избирателна комисия. Той е издигнат от Български демократичен център. В момента отецът е божи кадър, служи треби в църквата на квартал „Мала Кутловица" в Монтана и в няколко селски храма.

Отец Евгени се прочу с продажбата на светена вода с неговия образ на бутилките и на църковна ракия и мед. Това става по времето, когато заседава в общинския съвет и служи обреди по сватби и кръщавки в храма „Рождество Богородично", погребения по селата. Отслужва водосвети при откриване на общински обекти, ръсил е със светена вода по митинги Петър Стоянов и Волен Сидеров. Три мандата е съветник от СДС.

През 2009 година успява да оглави общинския съвет и го води до 2011 година. След тогавашните местни избори отново влиза в местния парламент, но този път се намесва видинската митрополия. Заради променения устав на църквата той трябва да избира между светската и духовната власт. Отец Евгени предпочете длъжността на свещенослужител.

Но до неотдавна. В момента е в отпуск за предизборна кампания. Ако спечеля, хвърлям расото, изповядал се попът пред миряни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай