Положителни новини по делото на Пеевски в САЩ

Лъсна поредната фалшива новина на задкулисието и медийните му рупори

Положителни новини по делото на Пеевски в САЩ | StandartNews.com

Както обикновено, медийните рупори на задкулисието у нас бълват манипулации, щом стане дума за съдебния процес, който председателят на ПТ на ДПС Делян Пеевски води в САЩ против наложените му по закона „Магнитски“ санкции. Днес за пореден път слабо читаемите сайтове „Сега“ и „Бърд“ съчиниха фалшива новина по тази тема, тълкувайки както дявола евангелието факта, че преди ден Окръжният съд във Вашингтон е спрял процеса заради очакваното решение по друго дело, което ще бъде от значение за правилното решаване на спора, пише БЛИЦ.

Според псевдожурналиста Атанас Чобанов и компания, това означавало, че Пеевски нямал шансове, съдът щял да приеме, че няма изобщо право да обжалва по съдебен ред санкциите и прочие и прочие откровени глупости.

Всъщност, става дума за съвсем друго. Един от спорните моменти по делото е този, дали Държавният департамент на САЩ може да налага санкции на бивши държавни служители, като съдът във Вашингтон очевидно е приел въпросът за съществен.

Това е така, защото е констатирал, че в момента Върховният съд на САЩ предстои да се произнесе с тълкувателно решение именно по този въпрос, ревизирайки друг стар казус от 1984 година на който юристите от OFAC стъпват - с което се опитват избягат от дефекта, че санкцията е наложена на лице, което не попада в нейния обхват.

Тоест, това обстоятелство несъмнено ще има значение по делото, а самият факт, че въпросът е поставен за пререшаване от Върховния съд след толкова много години, означава, че старата съдебна практика в САЩ (създадена преди действието на съвременните разпоредби на американското законодателство) ще се промени в положителна за жалбоподателите насока.

От друга страна, този момент е само един от многото по делото, а другите аргументи, които представляващата Пеевски във Вашингтон реномирана международна кантора „Морган Луис“ е изложила пред съда по същество, са достатъчно сериозни сами по себе си и ще подлежат на разглеждане на самостоятелно основание.

Така че доносниците против Пеевски от родното задкулисие, благодарение на чиито  лъжливи пасквили се стигна и до санкцията му, да не бързат да се радват и да не задават грешни опорки на рупорите си „Сега“ и „Бърд“. Защото съвсем скоро истината за тези санкции ще лъсне и тогава нито фалшивите новини, нито тиражирането на манипулациите им, ще могат повече да заблуждават обществото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
19 Коментара
Петър
преди 3 месеца

Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук---- https://use.my/zf32

Откажи
Шишенце
преди 3 месеца

....само заради тоя Свинктер бих гласувал за Ново Белене

Откажи
АнатемаШишо
преди 3 месеца

Колкото и да е "положителна", Шишо ще си остане един нагъл, безочлив, алчен, лиценеприятен, духовно и душевно нечистоплътен тъмен субект.

Откажи
Боко тиквата
преди 3 месеца

Дори господ не го търси този. А колко още като него ги има

Откажи
Тото
преди 3 месеца

В САЩ защитата на животни е много силна и затова прасето ще се оправдар

Откажи
Как пък не!
преди 3 месеца

Абе вие от ст-т големи защитници на тоя шопар-еничар излязохте! Вместо да разкриете мръсотиите му, вие му лижете дебелия зад-ник!

Откажи
neqstniqt67
преди 3 месеца

Сега остава да мине през логопед.Да спре да гледа"Пайнер мюзик"и да разчита на мама и другите комунисти.И за десерт да вземе да завърши това пусто висше.

Откажи
Всвсс
преди 3 месеца

Доживотен затвор за дебелия грозен престъпник !!!

Откажи
Габдулла
преди 3 месеца

Лижете, лижете, ама гледайте и да не гълтате!

Откажи
Чочо
преди 3 месеца

Добро за Кого?

Откажи
Георги Димитров
преди 3 месеца

Нищо фълшиво няма! Най коромпираният политик е!

Откажи
NEMO
преди 3 месеца

Може би е най-ГНУСНИЯТ

Откажи
Сашо
преди 3 месеца

Е как, Пеевски е най - невинното, най - честното създание в Бг!

Откажи
Nik
преди 3 месеца

Колко много си личи, че сте на хранилката на Шиши! 😀

Откажи
68-я
преди 3 месеца

На писателя на таз статийка Шиши сигурно му е приложил ритуала "чаламба" и сега той от благодарност му прави яки битки пишейки тез простотии.

Откажи
От 35 години
преди 3 месеца

Разбрах само едно МАФИЯТА СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ САЩ ТУК,НЕ ОТ РУСИЯ!!!

Откажи
Путин
преди 3 месеца

Тази. Свиня. Се. Мазни. На. Америка. И. И. Прекратява. Делото. Ше. Дойде. Ден. Това. Мазнини. Миризливо. Прасе. Да. Лежи. Във. Затвора. Мамицатави. Продажна. Във. Ада. Да. Врите. Дано.

Откажи
Путин
преди 3 месеца

От. Пеевски. Има. Двама. Мпо. Големи. Бандити. Това. Са. Асенчо. И. Кокорчо. Във. Нормална. Държава. Нямаше. Да. Излязат. От. Затвора. Дано. Господ. Ва. Накаже. Мамицатави. Продажна. И. Вашия. Ред. Ше. Дойде. Ше. Дойде. Втори. 9. Ти. Септември. За. Такива. Като. Вас. Белене. И. Скрепени. Ви. Е. Малко.

Откажи
Путин
преди 3 месеца

Зашо. Махнахме. Тодор. Живков. Станете. Вие. Че. Да. Седнем. Ние. Конституционните. Съдии. Със. 11. Хиляди. Лева. Заплата. Какво. Е. Това. Нешо. Ве. ТАКАВА. Разсипуя. И. При. Бай. Тошо. Нямаше. Ве. Срама. Нямате ли. Ве. Ако. Не. От. Хората. От. Бога. Срам. Нямате ли. Ве. Малоумници. Такива. Такава. Заплата. И. При. Бай. Тошо. Нямаше. Дано. Във. Ада. Да. Врите. И. Туй. Което. Го. Съберете. Децатави. Да. Се. Задавят. Със. Него. Макар. Че. Те. Не. Носят. Вината. На. Родителитеси

Откажи