Политолог: Протестът стана предизборна кампания

Партийните ядки на площада започнаха да си личат прекалено много, каза Първан Симеонов

Политолог: Протестът стана предизборна кампания | StandartNews.com

"Протестът се промени много. Той стана малък. Случващото се по улиците вече прилича много повече на предизборна кампания, отколкото на протест". Това коментира политологът Първан Симеонов в интервю за Нова тв.

„Партийните ядки на площада започнаха да си личат прекалено много. На едното кръстовище в София категорично виждаме предизборната кампания на „Демократична България”. На другите места са хората, които гравитират около Мая Манолова и „Отровното трио”, което преди година я подкрепи на местните избори”, коментира още той.

Поведението на протестиращите много наподобява това на антиглобалистите, каза още един политолог – Татяна Буруджиева. И добави: „Хората се държат по такъв начин и измислят нови неща, за да бъдат симпатични. В същото време обаче те травмират един голям град. Истината е, че ако трябва да сме европейци и истински демократи – това е необяснимо”. Буруджиева заяви, че не може да обясни случващото се в страната на свои колеги от Европа. Според тях щом за протестите няма надлежно разрешително, то те не трябва да бъдат позволявани.

„Демокрацията означава върховенство на закона. Ако се смята, че нямаме демокрация и режимът ще се сменя това вече е друг разговор. Но към този момент все едно наблюдавам антиглобалистите в Давос”, каза Буруджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай