Показваме в Брюксел какво сме постигнали oткакто сме в ЕС

Показваме в Брюксел какво сме постигнали oткакто сме в ЕС | StandartNews.com

Брюксел. Под егидата на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, България ще представи в Брюксел постиженията за страната от членството в Европейския съюз и перспективите през следващите седем години. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Представянето, което е финансирано с европейски средства, ще се проведе на 9 октомври, сряда, в Брюксел. Събитието ще бъде в зала „Алтерио Спинели" в сградата на Европейския парламент и ще премине под надслов „Модерното лице на древна страна по пътя й към 2020 г.". То ще включва презентации на оперативни програми: „Транспорт", „Околна среда", „Регионално развитие", „Иновации и конкурентноспособност", „Развитие на човешките ресурси", „Наука и образование за интелигентен растеж", „Административен капацитет" и „Техническа помощ", уточниха от пресцентъра.

Над 200 гости се очаква да присъстват на представянето- от Европейската комисия, Европейския парламент, дипломати, експерти от държави членки на Европейския съюз, представители на медии и други. От България, освен вицепремиера Зинаида Златанова, ще участват и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев, ръководители на Управляващи органи на оперативните програми, представители на Информационните центрове и други. В заключителната част на програмата ще има фолклорна програма, чрез която ще покажем родния ни фолклор в Брюксел.

Събитието под егидата на Зинаида Златанова е част от инициативата „Дни на отворените врати", която се провежда за 11-та поредна година и се организира от Комитета на регионите и Главна дирекция „Регионална и градска политика" на Европейската комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай