Плевнелиев: Ще ми се в дебата за НАТО компютрите да не станат компоти

Плевнелиев: Ще ми се в дебата за НАТО компютрите да не станат компоти | StandartNews.com

"Чухте ясните и категорични становища на министъра на отбраната от вчера и днес на външните работи. Ще ми се в целия този дебат да не се изпадне в ситуацията, в която бяхме преди 3 месеца, когато липсата на добра комуникация доведе до това, че компютрите станаха компоти". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев по повод дискусията за разполагане на военна техника на САЩ у нас.

Молбата ми е да не избързваме. Днес има събиране на министрите на отбраната във формат НАТО и нашият министър е там, каза президентът.

Става въпрос и за плана за готовност за действие, който бил приет в пълен консенсус през септември 2014 г. на Съвета на върха на НАТО и сега се изпълнява, уточни той.

„Така, както България участва със свои кораби и техника на всякъде по света, в съвместни мероприятия и учения, включително и в мисии. Моят апел към правителството е така, както министърът на външните работи днес опита да действа, министърът на отбраната като се върне със сигурност ще ни даде цялата конкретика, за да бъдем спокойни какво точно, как и защо", заяви още държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай