Плевнелиев не знае кога ще е следващият КСНС

Плевнелиев не знае кога ще е следващият КСНС | StandartNews.com

София. „Още не съм решил кога ще бъде свикан Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС)". Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, който откри 9–ия конгрес на Съюза на ветераните от войните в България.

Президентът обясни, че ще проведе допълнителни консултации с лидерите на парламентарно представените политическите партии в 42–то Народно събрание, както и с представителите на институциите, които ще участват. Плевнелиев ще разговаря и с министъра на вътрешните работи, с главния прокурор, с шефовете на НСО и НРС. „След това ще бъде насочена конкретната дата, не искам да бъде свидетел отново на непродуктивен и донякъде - поставящ рекорд КСНС по неефективност и нарушаване на елементарни принципи в държавата", допълни Плевнелиев.

Плевнелиев обясни, че на консултациите, които ще направи, трябва да се спазват правилата като минимум отношение към държавността и институциите. „Оттам нататък, всеки политически лидер ще носи отговорността за действията си публично пред цялата нация", каза още държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай