Плевнелиев предупреди за сериозна опасност за България

Припомни посещението на Олаф Шолц в Румъния, където не се спомена нито дума за нашата страна

Плевнелиев предупреди за сериозна опасност за България | StandartNews.com

Бившият президент Росен Плевнелиев отправи предупреждение към политиците и към гражданите, че България е застрашена от много сериозни последствия, ако не се преодолее политическата криза и не се тръгне в посока на развитие.

Според него България е изправена на ръба. Той припомни посещението на Олаф Шолц в Румъния, където германският канцлер не спря да хвали северните ни съседи, но не спомена нито една дума за нашата страна.

„Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, периферия, национализъм и популизъм“, отчете Росен Плевнелиев.

Той обърна внимание и на това, че еврозоната решава бъдещето на децата.

„Към момента Румъния е пълна със стратегически инвестиции, а в България няма нито една. Това трябва да казва достатъчно на онези политици, които обясняват, че мислят как да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на изтичане на деца от България, ако не засилим към еврозоната“, категоричен беше той.

„Винаги има нужда от медиатори, но този път си мисля, че дойде по-различно време – време разделно, време за отговорни политици. От тази гледна точка аз съм оптимист, че има няколко много тежки проблеми, които са толкова наболели, че ще принудят политиците да вземат своите отговорни решения“, обясни експрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай