Петков:Мизерабъл внушава глупости за мен и Божков

Като министър и депутат не съм помагал нито на него, нито на друг бизнесмен, каза лидерът на АБВ

Петков:Мизерабъл внушава глупости за мен и Божков | StandartNews.com

Познавам Васил Божков сигурно повече от 20 години.Мога да окачествя отношенията ни като добри познати. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред бТВ. Повод бяха твърденията на бившия ортак на обвиняемия Божков Цветомир Найденов, който в петък в прав текст обвърза Божков с опита за убийство на бизнесмена Манол Велев. Найденов заяви, че Петков като вънрешет министър в периода 2005-2008 г. не е потърсил извършителите и поръчителите на опита за убийство, защото е личен приятел на Васил Божков. В резултат на покушението Велев и до днес е в кома.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев обяви: Божков е задържан

Поводът да се запознаем бе лошото здравословно състояние на детето на негов състудент, върна лентата за началото на отношенията си с Божков Румен Петков. И допълни: „Човешки се развиват отношенията ни. Ходили сме заедно на мачове”.

Петков разказа как като МВР-шеф сериозно е накърнил бизнесинтересите на Божков. Навремето по моя инициатива като вътрешен министър затворихме фришоповете – безмитните магазини, на границите. Това сериозно накърни интересите на Божков, който имаше участие в „Трансинпекс”, разказа Петков. И допълни: „Тогава той не е търсил връзка с мен или друг представител на изпълнителната власт, въпреки че ударихме сериозно бизнеса му”.

Мизерабъл, който не познавам, нарече Румен Петков Цветомир Найденов. Твърденията, че е прикрил опита за убийство на Велев политикът нарече „глупости, много грозни внушения. Този, който подучва този човечец прави това, е в много голяма грешка, минава се граница, от която няма връщане, каза още Петков. Той бе категоричен, че като министър и депутат не е помагал нито на Божков, нито на друг бизнесмен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай